• 13 Eylül 2021 Pazartesi İngilizce Yeterlik Sınav Kuralları

2021 YKS ile yerleştirilen Hazırlık Sınıfı muafiyet sınavına girecek öğrencilerin dikkatine;

Sınava girecek öğrenciler, sınava gelirken yanlarında HES kodunu gösterir bir cep telefonu veya resmi geçerliliği olan bir belge, üzerinde son 6 ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf bulunan resmi bir kimlik, sınav esnasında kullanacakları kurşun kalem ve silgi, sınav boyunca sınav binasında kullanacakları bir maske bulundurmalıdırlar.

Sınav saat 10.00-12.00 arasında olup 120 dakika sürecektir. Toplam 100 sorudan oluşmaktadır.

Saat 9.30’da öğrencilerin, sınav binasına girişinde yetkililer tarafından HES kodu ve kimlik kontrolü yapılacak olup, listede belirtilen sınav salonlarına girişleri yapılacaktır.

Sınav başlamadan en az 15 dakika önce sınav salonunda olunmalıdır.

Sınav başlama saatinden sonra gelen öğrenciler, saat 10.00-10.15 arası sınava alınacak olup, daha sonra gelen öğrenciler, sınava alınmayacaklardır.

Öğrenciler, sınav başladıktan 15 dakika sonra ve sınav bitimine 15 dakika var iken, sınav salonlarını terk edemezler.

Sınav esnasında cep telefonları kapalı tutulmalıdır.

Sınav kağıdı dağıtılmadan önce ve sınav kağıdı teslimi sırasında, her sınıfta bulundurulacak anti-bakteriyel solüsyonun kullanımı zorunludur.

Sınava giriş ve çıkışlar, sınav oturma düzeni, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılacak ve sınav gözetmenleri tarafından kontrol edilecektir.

Her bir sınav salonunda maksimum 15 öğrenci bulunacak ve sınav esnasında tüm camlar ve salon kapıları açık tutulacaktır.

Sınav salon öğrenci listeleri, sınav öncesi ve sonrası, sınava girecek öğrenciye, salon görevlisi tarafından, resimli kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra imzalatılacaktır.

Sınav kağıtları dağıtıldıktan sonra, her öğrenci sınavın ilk sayfasının sol üst köşesine ad-soyad ve TC kimlik numarasını yazıp altına imzasını atmalı, her sayfayı sayfa numarasına göre kontrolünü sağlayıp salon görevlisine bilgisini vermelidir.

Sınava herhangi bir nedenden dolayı giremeyen veya sınav iptali gerçekleşmiş bir öğrenci için, sınav tekrarı yapılmayacaktır.

14 Eylül 2021 Salı günü düzenlenecek Seviye Tespit Sınavı kuralları ayrıca duyurulacaktır.

Tüm öğrencilerimize, sınavda başarılar diliyoruz.

İstanbul Galata Üniversitesi

Yabancı Diller Bölümü