Dekanın Mesajı

İstanbul gibi dünyanın sayılı metropollerinden birinde yaşamak hem zevkli hem de zordur. Ulaşımın insan ömründen çaldığı saatleri toplasak ve o saatleri hayatımıza tekrar katma şansımız olsa o saatlerde kim bilir neler neler yapabiliriz.

İstanbul Galata Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi sunduğu kaliteli eğitimin yanında İstanbul’un merkezinde metroya ve toplu taşımaya birkaç adım yakın yerleşkelerinde verdiği eğitimle öğrencilerine ulaşımın onlardan çaldığı zamanı iade etmeyi de hedeflemektedir.

Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerine hem eğitim dünyasında hem de sosyal hayatta özgür ve yenilikçi bir bakış açısıyla kendilerini yetiştirme imkânı sunan bir fakülte olmayı hedeflemektedir.

Yüksek öğretimin dünyada tanım ve misyonu her geçen gün değişmektedir. Teknoloji ile donatılmış bilgiye ulaşmanın çok kolaylaştığı yeni yüzyılda artık bilgiyi edinmek değil onu harmanlamak, analiz edebilmek ve dünya koşullarında sentezleyerek olumlu çıktılara çevirebilmek önem arz etmektedir. Fakültemizde ezbere dayalı robot eğitimciliği yerini uygulama odaklı fikir ve sentezlerle biçimlendirilmiş uygulamalı eğitime bırakmaktadır.

Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi deneyimli kadrosu ve öğrenciyi merkezine alan eğitim vizyonu ile farklı bir üniversite eğitimi sunmayı hedeflemektedir. Her biri sektör deneyimi olan öğretim üyelerinin akademik ve sektörel bilgilerini harmanlayarak sundukları eğitim ile yeni yüzyılın eğitim standardını sunmaktadır.

Fakültemiz disiplinler arası eğitim olanağı sunan ana dal ve yan dal eğitim fırsatları ile eğitimini renklendirmek ve alanında daha donanımlı olmak isteyenlere de fırsatlar sunmaktadır. Öğrencilerine ücretsiz ana dal ve yan dal eğitim fırsatları sunan Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerinin geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için sektörün tüm ihtiyaçlarını biliyor ve kendisini 7/24 geliştirerek geleceğin sektör profesyonellerini yetiştirecek uluslararası standartlarda bir eğitim vermeyi hedefliyor.

Gelin bu deneyimi beraber yaşayalım.

Beraber üretelim, beraber paylaşalım ve başarılara hep beraber imza atalım.

Prof. Dr. Mihalis ( Michael) Kuyucu