2024 YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu'na göre İstanbul Galata Üniversitesi birçok alanda üst sıralarda yer alarak başarılarını taçlandırmaya devam ediyor:

•⁠  ⁠⁠ Akademik personel içinde kadın personel oranının en yüksek olduğu üniversiteler arasında Türkiye'de 4. sırada,
•⁠  ⁠⁠Açık erişim imkânı bulunan kurum adresli bilimsel yayın yüzdesinin en yüksek olduğu üniversiteler arasında Türkiye'de 7. sırada,
•⁠  ⁠⁠Uluslararası öğrenci oranının en yüksek olduğu üniversiteler arasında Türkiye'de 12. sırada yer aldı.
Üniversitemizi başarıya ulaştıran tüm akademik ve idari kadromuza teşekkür ederiz.