S.S.S.

İstanbul Galata Üniversitesi’ne nasıl yerleşirim?

Üniversitemizin lisans ve ön lisans programlarına öğrenci kabulü, Türkiye’deki diğer üniversitelerde olduğu gibi ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılıyor. Yerleştirme, üniversitemiz tarafından her sene önerilen ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan kontenjanlar dâhilinde yapılıyor. Kontenjanlar, puan ve başarı sıraları o yılın YKS kılavuzunda yer almaktadır.

Üniversitenizde misafir öğrenci olabiliyor muyum?

Bir yükseköğretim kurumu öğrencisi olan adayların herhangi bir programda kayıtlı olup, üniversitemizde sunulan dersleri "Özel Öğrenci" statüsünde almaları mümkündür. Özel öğrencilerin herhangi bir yarıyıl için başvuruları ilgili bölümün görüşü alınarak fakülte veya Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından incelenir ve karara bağlanır. Bu kararda öğrencilerin hangi dersleri ya da programları izlemelerine izin verildiği belirlenir. Özel öğrencilere, özel öğrenci kimliği ile aldıkları dersleri ve notları gösteren bir belge verilir. Diploma verilmez. 

Yabancı uyruklu öğrencilere ayrıca tanınan bir hak var mı?

Lisans ve ön lisans programlarımıza Yabancı uyruklu öğrenciler de başvuru yapabilir. Başvuru yapacak öğrencilerden lise diploması (transkript), İngilizce yeterlilik belgesi gibi belgeler istenmektedir.  

İstanbul Galata Üniversitesi’nde çift anadal ve yan dal programları var mı?

Üniversitemiz, lisans ve ön lisans öğrencilerine gerekli koşulları sağlamaları halinde ana lisans programlarına ek olarak, üniversite içinde farklı bir programda öğrenci olarak ikinci bir lisans diploması alma (çift anadal) ya da belirli bir alanda bilgi sahibi olmalarına olanak sağlamak üzere yan dal programında öğrenim görme olanağı tanınıyor. Detaylı bilgi için https://galata.edu.tr/cift-anadal--yandal sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Üniversitenizde yaz okulu var mı?

Üniversitemizde yaz okulu eğitimi yapılmaktadır. Yaz eğitimine devam etmek zorunlu değildir. İsteğe bağlıdır. 

Üniversitenizde danışmanlık sistemi var mı?

Üniversitemizde fakülteye başlayan her öğrencinin bağlı bulunduğu bir akademik danışmanı bulunmaktadır. 

Üniversitenizde öğrencilerin eğitim süresince psikolojik destek alabilecekleri birim var mı?

Öğrencilerimizin üniversitedeki öğrenimleri sürecinde ruhsal, akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren Öğrenci Merkezi Koordinatörlüğü içerisinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimiz bulunmaktadır. 

İstanbul Galata Üniversitesi’nde özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümler var mı?

Üniversitemizde Spor Bilimleri Fakültesi’ne bağlı olan Antrenörlük Eğitimi bölümü özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır. Başvuru koşulları için Spor Bilimleri Fakültesi adı altında Özel Yetenek Sınavı Kılavuzumuzu inceleyebilirsiniz.

Üniversitenizde hangi bölümler bulunmaktadır?

Üniversitemiz 4 Fakülte ve 1 Meslek Yüksekokulunda 14 lisans, 7 ön lisans programlarında eğitim vermektedir. Fakülte ve bölümlerimiz için; https://aday.galata.edu.tr/akademik-birimler/ sayfamızı inceleyebilirsiniz. 

İstanbul Galata Üniversitesi’nin eğitim dili nedir?

Üniversitemizin eğitim dili İngilizcedir. 

İstanbul Galata Üniversitesi’nde eğitim-öğretim süresi nedir?

4- 5 yıllık eğitim veren lisans ve ön lisans programlarımız bulunmaktadır. Hazırlık okulu bu süreler içinde değildir.

Üniversitenizde iki yıllık ön lisans programları var mı?

Üniversitemiz bünyesinde bulunan Meslek Yüksekokulu 7 programıyla iki yıllık ön lisans eğitimi vermektedir. 

Ek yerleştirmeden nasıl yararlanabilirim?

Kayıtlardan sonra üniversitelerin açık kalan kontenjanlarına, ÖSYM tarafından ilan edilen tarihlerde yine merkezi ek yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. 

Dikey geçişle üniversitenizde okuyabilir miyim?

Üniversitemiz dikey geçiş (DGS) yolu ile de öğrenci kabul etmektedir. Kontenjanlar ve puanlarla ilgili bilgileri her yıl temmuz ayı içerisinde ÖSYM tarafından yayınlanan Dikey Geçiş Kılavuzu'ndan takip edebilirsiniz. 

Üniversitenizde Kurum içi ve diğer üniversitelerden Yatay geçiş nasıl yapılmaktadır?

Üniversitemizde YÖK tarafından belirlenen kurallara göre yatay geçiş mümkündür. Kurum içi, Kurumlararası Genel Not Ortalamasına Göre ve Merkezi Yerleştirme Puanına Göre olmak üzere üç tür yatay geçiş mümkündür.  

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ 

Birim içerisinde veya birimler arasında, aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde kurum içi yatay geçiş yapılabilir. Lisans ve ön lisans programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği lisans programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği lisans programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin lisans programlarının en düşük puanından az olmaması şartı aranmaktadır. 

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ 

Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait tüm dersleri başarmış olması ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın ilan etmiş olduğu not dönüşüm tablosu dikkate alınarak genel not ortalamasının 100 üzerinden 60 veya 4,00 üzerinden 2,29 olması gerekir. Genel kural ve prensipler her yıl temmuz ayı ve ocak ayı olmak üzere yılda iki kez üniversitemiz web sayfasında ilan edilmektedir.  

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ: 

Üçüncü tür yatay geçiş ise merkezi yerleştirme puanlarına göre kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş türüdür. Bu geçiş türünün genel kural ve prensipleri her yıl ağustos ayında ve ocak ayında olmak üzere iki defa yayınlanmakta ve üniversitemiz web sayfasında ilan edilmektedir.