Habertürk Yayınına Katılan Dr. Şennur Günay Aksoy, Okul Öncesi ve 1. Sınıf Uyum Programını Değerlendirdi

Üniversitemiz Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Şennur Günay Aksoy, Habertürk kanalında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için hazırlanan uyum programını değerlendirdi. Yayında, uyum haftasında ne amaçlandığı, uyum sürecinde hangi davranışlardan kaçınılması gerektiği ve öğrencilerin adaptasyonlarının nasıl sağlanabileceği gibi konular ele alındı.

Her yeni eğitim-öğretim yılının, çocukların bir yaş daha büyüdüğü ve edindikleri bilgi ile becerileri sergilediği bir dönem olduğunu belirten Dr. Aksoy, gelişimsel özelliklerin ve ihtiyaçların değiştiği bu sürecin beraberinde yeni bir uyum dönemini getirdiğini ifade etti. Özellikle okul hayatına ilk kez başlayacak okul öncesi öğrenciler ve 1. sınıf öğrencileri için bu sürecin çok daha karmaşık olduğuna dikkat çekti. Dr. Aksoy, diğer sınıflardaki öğrenciler için de uzun yaz tatilinin ardından arkadaşları ve öğretmenleriyle yeniden buluşmanın, bilinmeyen bir sürecin başlaması nedeniyle zorluklar doğurabileceğini vurguladı.

Dr. Aksoy, konuşmasında özellikle okul öncesi dönem ve 1. sınıflar için yoğun olarak kaygı duygusunun yaşandığını, güvenli aile ortamından bilinmeyen bir ortama geçişin çocuklarda karmaşık duygulara neden olduğunu belirtti. Bu süreçte, çocuklarla konuşmanın ve okul ile aile iş birliği içinde kurulan oryantasyonların önemine dikkat çekti.

Yayının tamamını izlemek için: Habertürk Yayını

DİĞER HABERLER