"Japonya'nın Yankıları" sergisi sanatseverlerle buluştu

İstanbul Galata Üniversitesi ve Frej Coffee & Arthouse'un ev sahipliğinde gerçekleşen mimar ve sanatçı Beste Aykut'un "Japonya’nın Yankıları: Kentsel ve Doğal Zıtlıkların Sanatı" başlıklı kişisel fotoğraf sergisi açıldı.

 

Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü kapsamında düzenlenen sergi Japonya'yı tüm yönleriyle keşfetmek isteyen sanatseverler bir fırsat sunuyor.

 

Serginin açılışında Mimar ve Sanatçı Beste Aykut ile İstanbul Galata Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Frej Coffee&Arthouse Kurucusu Dila Bulut Derya konuşma gerçekleştirdi.

 

Açılışa İstanbul Galata Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nilüfer Bulut, İstanbul Galata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu ,İstanbul Galata Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Kezban Hatemi, Japonya Başkonsolos Vekili Mitsuhiro Toyama, ARTİstanbul Feshane Direktörü Bahar Çelik Omur, İBB Kültürel Etkinlikler Müdürü Gül Ayşe Eken katıldı.

 

Aykut'un, Japonya'nın doğal ve kentsel dokularını analog makine ile çekilmiş siyah-beyaz fotoğraflarla ele alan 50 eseri sergileniyor.

 

Fotoğraflar, Japonya'nın dingin doğal manzaralarından hareketli şehir hayatına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Sergide doğa ile mimari arasındaki ilişki ortaya koyulurken, izleyicileri bu zıtlıkların güzelliği ve Japonya'nın estetik anlayışı üzerinde düşündürmeyi amaçlanıyor.

 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Galata'nın tarihi dokusu içinde yer alan Frej Coffee & Arthouse'da yer alan sergiyi 30 Ağustos'a kadar sanatseverler ziyaret edebilecek.

DİĞER HABERLER