Mütevelli Heyeti Başkanımız Nilüfer Bulut Business Insider'a Konuştu

Mütevelli Heyeti Başkanımız Nilüfer Bulut'un kadın liderliğinin küresel barış üzerindeki etkisine ilişkin açıklaması New York'ta bulunan Business Insider gazetesinde yayımlandı.

Üniversitelerin öğrencileri hayata hazırlamak için etkili bir sistem oluşturması gerektiğine dikkat çeken Nilüfer Bulut: "Bu anlamda başarılı olmanın ilk adımı öğrencilerin beklentilerini karşılamak, yani öğrenciye saygı duymaktır. Burada yapmak istediğim şey bu. Gençleri geleceğe hazırlarken birlikte düşünmek, karar vermek ve ilerlemek. Akademinin her şeyden önce özgür bir ortam istediğini, yaratıcılığın ancak özgür ortamlarda gelişebileceğini biliyoruz. Yenilikçi buluşlar yapan beyinler bizi geleceğe taşıyacak ve onların ihtiyacı olan şey eğitim ve özgürlük. Gençlerin farklı bir dünya istediğinin farkındayım. Araştırmalar gençlerin kazandıkları paradan çok sevdikleri işi yapmayı düşündüklerini gösteriyor. Özgürlüğü zenginliğin önünde tutan güçlü bir neslin geleceğinin farkındayım. Bu benim de idealim.” açıklamalarında bulundu.

Haber Kaynağı: Business Insider