Bölüm Başkanı Mesajı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları, ulusal ve yabancı mutfak kültürlerinin, bunların tarihsel süreç içerisindeki gelişiminin ve birbirleri ile olan etkileşimlerinin, yiyecek ve içeceklerin hazırlanması ve servis edilmesinde kullanılan geleneksel ve modern tekniklerin, besin özelliklerinin ve beslenme ilkelerinin, mutfak ve restoran yönetiminin inceliklerinin, teorik ve uygulamalı dersler ile bilimsel açıdan incelendiği ve mesleki açıdan öğretiminin gerçekleştirildiği dört yıllık öğrenim süresine sahip bir lisans bölümüdür.
Bölümümüzde uygulamalı eğitimler birinci sınıftan itibaren başlamakta olup, başta temel aşçılık ve pastacılık tekniklerinin öğretildiği dersler olmak üzere, Türk, İtalyan, Fransız, İspanyol, Güney Amerika, Uzak Doğu Mutfağı gibi birçok ülkenin mutfak kültürü ve uygulamaları ayrı ayrı derslerde detaylı bir şekilde öğretilmektedir, farklı ülkelerin mutfak kültürlerinin, tekniklerinin ve reçetelerinin öğretilmesi amacıyla tasarlanmış ülke temelli bu uygulamalı derslere ek olarak ayrıca ürün temelli tasarlamış olan deniz ürünleri uygulamaları, ürün geliştirme gibi dersler ve gerek yaratıcılığın gerekse sanatsal anlayışın pekiştirildiği, kara kutu uygulamaları ve modelleme teknikleri gibi bir çok uygulamalı dersin yer aldığı zengin bir eğitim öğretim müfredatı bulunmaktadır ayrıca üniversitemizde uygulamalı derslerin işlendiği tam donanımlı üç adet uygulama mutfağımız vardır.
Mezun olan tüm öğrencilerimizin gerek ulusal gerekse yabancı mutfak kültürlerine ve uygulamalarına hâkim, yiyecek içecek üretim tekniklerini bilen ve bunları sanatsal bakış açısıyla uygulayabilen, yerli ve yabancı işletmelerde çalışabilecek düzeyde yabancı dil bilen, modern yönetim anlayış ve bilgisine sahip bireyler olarak yetişmesi en temel misyonumuzdur.
Bölümümüz ülkemizde faaliyet gösteren birçok ulusal ve uluslararası otel işletmesi ile öğrencilerin staj ve mezuniyet sonrası istihdamı konusunda iş birliği içerisindedir.
Mezunlarımız aldıkları eğitimlerle ve edindikleri girişimcilik anlayışıyla kendi iş projelerini oluşturabilecekleri gibi aynı zamanda ulusal ve uluslararası birçok işletmede istihdam edilebilir nitelikli birer şef adayıdır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında kariyer yapmak üzere teorik ve uygulamalı derslerden oluşan zengin bir müfredatla tam donanımlı mutfak laboratuvarlarında deneyimli akademisyenlerden nitelikli bir eğitim almak isteyen tüm adaylar İstanbul Galata Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğrenci olmaya davet ediyorum.
Prof. Dr. Kazım Ozan ÖZER
Bölüm Başkanı