Hakkında

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türk ve Dünya mutfaklarının tarihsel sürecini bilen, yenilikçi mutfak akımlarına hâkim, sektörün geleceğine yön verecek donanımlı ve girişimci bireyler yetiştirmek amacı bulunan bir eğitim programıdır.  

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, yiyecek içecek sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli, yenilikçi, yönetici, işletmeci ve şef adaylarını ulusal ve uluslararası alanlarda rekabet edebilecek en donanımlı şekilde yetiştirmeyi hedeflemektedir. Mezun olacak olan öğrencilerimizin aldıkları teorik ve uygulamalı eğitim sayesinde başta turizm işletmeleri ve yiyecek içecek sektörü olmak üzere kamu kurumlarında, gıda işletmelerinde çalışabilecekleri gibi kendi işlerini kurarak sektörün önde gelen girişimcilerinden biri olabilme imkanları bulunmaktadır.

 

Misyon

Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında; bilimsel, sanatsal ve yönetimsel perspektifleri birleştirerek, Türk ve dünya mutfaklarının kültürel mirasını koruyan ve modern yaklaşımlarla geliştiren, hijyen, gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik ilkelerine bağlı, yaratıcı, yenilikçi ve küresel yiyecek-içecek sektörünün ihtiyaç duyduğu vizyoner, yetkin profesyoneller yetiştirmektir.

Vizyon

Gastronomi ve mutfak sanatları eğitiminde, araştırma ve uygulamada ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, köklü kültürel mirası modern yaklaşımlarla harmanlayarak geleceğe yön veren öncü ve saygın bir eğitim merkezi olmaktır. Disiplinler arası çalışmaları teşvik ederek, sürdürülebilir gıda sistemlerine ve gastronomi bilimine somut katkılar sağlayan, sektörel bağları güçlü bir eğitim kurumu olmayı hedeflemektedir.