“Japonya'nın Yankıları: Kentsel ve Doğal Zıtlıkların Sanatı” Fotoğraf Sergisi

Mimar ve sanatçı Beste Aykut’un “Japonya’nın Yankıları: Kentsel ve Doğal Zıtlıkların Sanatı” başlıklı kişisel fotoğraf sergisinin açılışı, 23 Ağustos 2024 Cuma günü 17.30’da İstanbul Galata Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yer alan Frej Coffee & Arthouse’da gerçekleşecek.

“Japonya'nın Yankıları: Doğal ve Kentsel Zıtlıkların Sanatı”, bir mimar-sanatçının gözünden Japonya'nın ruhuna doğru fotoğrafik bir yolculuk sunuyor. Sergi, Japon kültürünün özünü yakalayan hassas ama çarpıcı bir ilişki olan doğa ve mimari arasındaki derin dansı keşfediyor.

Çağrışım yapan siyah-beyaz çekilen bu fotoğraflar, Japonya'nın dingin doğal manzaralarının yanı sıra kentsel peysajlarının karmaşık dokusuna da zamansız bir bakış sunuyor. Her bir görüntü durgunluk ve hareket, sükûnet ve canlılık anlarını yakalayarak Japonya'nın eşsiz ve çekici estetiğini şekillendiren ince nüansları ortaya çıkarıyor.

Koleksiyon, tam çiçek açmış kiraz çiçeklerinin ruhani güzelliğini, antik tapınakların sessiz ihtişamını, Tokyo sokaklarının canlı enerjisini ve günlük yaşamın sessiz zarafetini sergiliyor. Tek renkli palet, dokuları ve mimari formları vurgulayarak tasvir edilen sahneleri daha derinlemesine düşünmeye davet ediyor. Biçim, doku ve ışığa odaklanma keskinleştirilerek her anın içsel güzelliğinin çarpıcı bir netlikle ortaya çıkması sağlanıyor. Bu birleştirici estetik, Japon kültürünün doğasında var olan uyum ve zıtlığın altını çizerek Japonya'nın manzara ve şehir peysajlarının ruhunu yansıtan ortak bir görsel dili örüyor.

“Japonya'nın Yankıları” sadece bir fotoğraf sergisinin ötesine geçiyor; doğal ve yapılı çevreler arasındaki uyum ve gerilim üzerine düşünmeye davet ediyor. Zıtlıkların kutlamasını yapıyor ve Japonya'nın çeşitli manzaralarının kalıcı cazibesine tanıklık ediyor.

Bu görsel serüven, çevremizi şekillendiren zıtlıkların doğasında var olan derin güzelliği ortaya çıkararak doğa ve kent arasındaki hassas dengeyi takdir etmeye özendiriyor.

“Japonya’nın Yankıları: Kentsel ve Doğal Zıtlıkların Sanatı” isimli fotoğraf sergisini 30 Ağustos 2024’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

Etkinlikten

DİĞER DUYURULAR