ÖZYES Başvuruları Başladı

Başvuru Tarihleri : 31 Temmuz-5 Ağustos 2024

Sınav Tarihleri : 20-26 Ağustos 2024

Geç Başvuru Günü : 8 Ağustos 2024 (Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün %50 artırımlı olarak ödenir.)

SINAV MERKEZLERİ

İSTANBUL-2 (BEYKOZ)

İSTANBUL-7 (EYÜPSULTAN)

Başvuru ve  detaylı bilgiye ulaşmak için 2024- YKS Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) Kılavuzuna Tıklayınız

SINAV PUANLARININ HESAPLANMASI

Adaylara uygulamalı sınav için iki hak verilecek ve en iyi dereceleri işleme alınacaktır. Adayların fiziki yeterlilik testi ve sporcu özgeçmiş puanları aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır. Tüm hesaplama ve değerlendirme aşamalarında erkek ve kadın adaylar ayrı olarak değerlendirilecektir.

Engelli adaylara kendileri için modifiye edilmiş fiziki yeterlilik testinde iki hak verilecek ve en iyi derece işleme alınacaktır.

Engelli adaylar, fiziki yeterlilik testi derece ve puanı ile değerlendirilmeye alınacaktır. Tüm hesaplama ve değerlendirme aşamalarında erkek ve kadın engelli adaylar ayrı olarak değerlendirilecektir. Engelli adaylar için değerlendirme ve hesaplama kendi aralarında yapılacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ

İlk 5 tercihinde İstanbul Galata Üniversitesini yer veren aday öğrencilerine  %10 tercih indirimi  uygulanır.

Adaylar en fazla 24 tercih yapabileceklerdir.

Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değildir.

FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ (FYT) HAKKINDA

Teste girecek aday başlangıç yerine gelir, başlangıç fotoselinden 1 m geride ve öndeki ayağı kırmızı çizginin üzerinde olacak şekilde yüksek çıkış pozisyonu alır. Aday kendisini hazır hissettiği anda çıkış yapar ve fotosel çalışmaya başlar. Başlangıç fotoseline 6 m uzaklıkta ve yerde sabit olarak 2 metre aralıklarla yer alan aday 5 adet sıçrama platformu üzerinden sıçrayarak geçer ve koşusuna devam eder. Aday koşu yönünü takip ederek orta kısımda bulunan ve aralarında 2 metre olan 8 huni arasında belirtilen yönde slalom yaparak yol alır. Son düzlükten önceki huni dönüldüğünde 8 m uzaklıkta bulunan kasa içindeki 3 adet sağlık topunu diğer kasaya aktarır ve parkur tamamlanır. Bitiş çizgisindeki fotosel vasıtasıyla adayın derecesi ölçülerek ekranda gösterilir. Adayın FYT’i tamamladığı andaki derecesi ÖSYM merkezine düşecektir.

ÖZYES Klavuzu için tıklayınız.

Etkinlikten

DİĞER DUYURULAR